Uljara Bilaja d.o.o.

za preradu maslina i proizvodnju ulja

Marinska cesta 36, 21222 Marina
OIB: 90845019158
IBAN: HR5941240031130004174
BIC: KENBHR22 Kentbank d.d, OIB: 73656725926
Sud upisa: Trgovački sud u Splitu: MBS: 060419364.
Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Član uprave: Ivica Miljak

O nama

Građevinsko-uslužno-poljoprivredni obrt „Bilaja“ sa radom počinje 2003. godine.

Glavna djelatnost obrta isključivo je bila prerada maslina tako da se te iste godine u sklopu obrta u Općini Marina (Splitsko-Dalmatinska županija) otvara najveća i najmodernija uljara u Republici Hrvatskoj kapaciteta 4 tone na sat. S obzirom da je Općina Marina bila, i još uvijek je, općina sa najvećim brojem maslina u cijeloj Hrvatskoj cilj nam je bio unaprijediti proizvodnju maslinovog ulja u tom kraju.

Našom modernom tehnologijom i brzom uslugom omogućili smo našim korisnicima vrhunsku kvalitetu maslinovog ulja. Od samih početaka „Bilaja“ posluje po standardima Europske unije te svake godine unapređuje svoje poslovanje i stručni kadar. Tvrtka zapošljava zaposlenike tijekom cijele godine, dok u sezoni prerade taj broj raste i do dvadeset.

2006. godine otvaramo i drugu uljaru koja kapacitetom duplo premašuje kapacitete originalne uljare te tako nedvojbeno postajemo najveći prerađivači maslina u ovom dijelu Europe.

Djelatnost se 2007. godine proširuje i na otkup extra djevičanskog maslinovog ulja te iste godine nastaje i proizvod Benedicta Terra Dalmatia, kojeg smo ulaskom u EU morali preimenovati u Bilaja Ekstra djevičansko maslinovo ulje.

2013. godine dolazi do spajanja firme i obrta u „Bilaja d.o.o.“.

U sklopu uljara nalaze se i brojne sadnice te maslinici, isključivo od sorte oblica te zagovaramo proizvodnju sortnog ulja koje bi se moglo uspoređivati sa najboljim svjetskim sortnim uljima.

Kroz cijelo svoje postojanje „Bilaja“ sudjeluje na svim većim hrvatskim, ali i međunarodnim sajmovima i konferencijama gdje je veliki promotor Hrvatske i hrvatskog maslinovog ulja, gdje redovno osvajamo i nagrade.

Prepoznatljiv izgled

Izgled boce spaja plod masline sa tradicionalnom dalmatinskom nošnjom dok je trobojnica simbol Hrvatske, prepoznatljiv svugdje u svijetu.

Vrhunski
dizajn

Dizajn je prepoznat 2009. godine na Noćnjaku kada je proizvod postao šampion izgleda pakovina maslinovog ulja.

Neupitna kvaliteta

Za vrhunsku kvalitetu ulja zaslužna je velika briga o svakom plodu masline koja ulazi u proizvod.

Misija i vizija

​Jedno od najstarijih zanimanja na području Hrvatske je maslinarstvo, ono je postalo dalmatinskom tradicijom, a Bilaja ekstra djevičansko ulje je proizvod u kojem se spajaju tradicionalne vrijednosti sa modernom tehnologijom čiji je rezultat vrhunska kvaliteta i dizajn koji ima potencijal da bude prepoznatljiv svugdje u svijetu.

Naš cilj je izgraditi prepoznatljiv brand, ali i promovirati Hrvatsku na svjetskom tržištu.